Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Pápa: Termál gyógyászati centrumot avattak

Gyógyászati centrumot avattak fel a pápai termálfürdőben. A kétszintes, 1.500 négyzetméter alapterületű egészségügyi szolgáltatóház 1 milliárd 71 millió forintba került, az összegből 428 forint volt az uniós támogatás, 643 millió pedig az önrész - mondta a termálfürdőt és a gyógycentrumot üzemeltető pápai Termálvízhasznosító Zrt. elnök-vezérigazgatója az avatón.

Kovács Antal hangsúlyozta, hogy az önerőt tőkeemeléssel teljes egészében a Veszprém megyei önkormányzat állta, amely ezáltal 49 százaléknyi tulajdoni részt szerzett a cégben, 51 százalékkal a városi önkormányzat rendelkezik.
Az elnök-vezérigazgató szerint az eddigi 1.500 négyzetméternyi vízfelület, részben a fürdő területén több új medence építésével 3.500 négyzetméternyire nőtt. Tájékoztatása szerint a kétszintes gyógyászati centrumban elsősorban mozgásszervi rehabilitációt és reumatológiai kezeléseket végeznek. Ismertetése szerint ilyen gyógyászati ellátás a megyében másutt nincs.

Elmondta: a centrumban mintegy húszféle ellátás vehető igénybe, így például van fizikoterápiás és lézeres, valamint a legkorszerűbb iszapos reumakezelés, súlyfürdő, többféle masszázs és gyógytorna is. Rámutatott: a centrum létesítésével jelentősen bővült a gyógyászati ellátások köre, így az eddigi évenkénti 22 ezer kezelés száma remélhetően 100-120 ezerre emelkedik majd.

Kovács Zoltán, Veszprém megye kormánymegbízottja, országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy a korábbi években ennek a projektnek a továbbvitele "valahol a minisztériumnál mindig elakadt" és "fékezték a pozitív döntéseket", tehát "ennek a történetnek" már jóval előbb kellett volna befejeződnie. A térségnek igen fontos a turisztikai fejlesztés, s a végre elkészült gyógyászati centrum ehhez döntően hozzájárulhat - mondta a kormánymegbízott, aki 20 éven át volt Pápa fideszes polgármestere.

Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP), a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő arra mutatott rá, hogy az ország egyik legértékesebb, ásványi anyagokban leggazdagabb gyógyvize Pápán van, s a veszprémi megyei kórháztól a rehabilitációs kezelések átkerülnek a pápai új gyógyászati intézménybe.

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Pápa polgármestere úgy fogalmazott, hogy a városi kórház 2002-es fejlesztése óta a mostani a legnagyobb egészségügyi beruházás a településen, s ez elsősorban a pápaiak egészségmegőrzését, gyógyítását szolgálja. Az új intézmény versenyképes az egész Dunántúlon a termál gyógyászati ellátás területén, ezért vélhetően plusz bevételt is hozhat a városnak - jegyezte meg a polgármester.

Forrás: MTI


Vissza » Gyógy- Fürdő

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk