Az Evezős Sörkert újdonságokkal nyitja a szezont a Római Parton

Az Evezős Sörkert újdonságokkal nyitja a szezont a Római Parton

Az Evezős Sörkert újdonságokkal nyitja a szezont a Római Parton

 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

„Egy Dunaparti csónakházban
Nagy a jókedv minden nap.
Úszik az ember boldogságban
És a jó Duna víz simogat…”

Az 1952-ben készült Állami áruház című film -az áruhiány mellett- a dolgozók önfelelt hétvégi szórakozását mutatta be a Római parti vállalati csónakházban. Kicsit nosztalgiázzunk 70 évvel később, június elején a Rómain!  

Az Újpesti vasúti hídtól északra a Szentendrei út és a Duna közötti városrészt és az egész vízparti sétányt a köznyelvben Római-part néven emlegetik. Az ötvenes évektől kezdve a Római-part a főváros vízisport paradicsomává vált, vállalati, egyesületi és magán csónakházak tucatjait építették fel, ahová szívesen jártak ki az emberek. A partszakasz a budai víziélet felkapott, központja lett.  Kielboatok, kajakok, kenuk sokaságában valóban nagy volt a jókedv minden nap.

  

 

Kavicsos part két híd között

Néhány prosperáló évtized után azonban a csónakházak jó részére a bezárás, lebontás, vagy a szórakozóhellyé átépítés várt, majd a 1990-es évek elején megépült a Nyárfás, az Evezős Sörkert, a Platán söröző és a többi. A part csónakházakból és vállalati üdülőkből álló korábbi barátságos arculata gyors ütemben megváltozott, nyári hétvégeken egy vigalmi negyed képét öltötte magára, de a természetes, kavicsos Dunapart és az öreg fák megmaradtak.

  

 

A Római-part Óbuda és a főváros lakosságának ma is egyet jelent a Dunával, a pihentető sétákkal, a vízparton napozással és az 50 év után újra megnyitott szabadstrandon pancsolással. Az Újpesti vasúti híd és a Megyeri híd kötötti budai partszakaszon nem hiányozhat a lángos és a sülthal sem!

 

Napvitorlák alatt

A Duna 4,7 kilométeres hangulatos partszakaszán már-már fogalommá vált az elmúlt négy évtized alatt az Evezős Sörkert, köszönhetően a Duna karnyújtásnyi közelségének, a panorámás kerthelységnek és a hőségben is menedéket nyújtó öreg fák árnyékának.

 

 

Az Evezős története 1983-ban kezdődött, amikor Farkas Lajos egy pléhbodegát vett bérbe az államtól, ennek helyére később felhúzta a jelenlegi éttermet és sörkertet. Teltek-múltak az évek, a hely pedig ugyanazt a megbízható minőséget nyújtotta, amiről már akkor híressé vált. 2017-ben a Farkas család úgy döntött: több mint 30 év üzemeltetés után ideje pihenni és átadni a stafétát egy olyan üzemeltetőnek, aki tiszteletben tartja és követi a hagyományokat. Így született meg a megállapodás az Eventrend Grouppal.

A nyári szezon megnyitójaként a tulajdonosok újságírókat hívtak meg és bemutatták az idei újdonságokat: a kerékpárral érkezett Körössy Zoltán leült az asztalunkhoz és mesélt a helyről…”A Római parton 40 éve üzemelő, ikonikusnak számító étterem a családok, baráti körök, kerékpárosok törzshelye, találkozóhelye. Az Evezős minőségi kínálattal, házias ízekkel, barátságos környezetben fogadja vendégeit, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat, szép zöld környezetben ejtőzhetnek, fogyaszthatnak a széles kínálatunkból. Számunkra az Evezős Sörkert az a hely, ahol tökéletesen azonosulni tudunk az Eventrend Group szlogenével, amely szerint minden pillanat számít!

 

 

Nálunk valóban minden megvan ahhoz, hogy akik betérnek hozzánk, emlékezetes pillanatokat éljenek meg ebben a pazar környezetben, a Római parton, amely mindig is a kikapcsolódás, a romantika, a családi programok egyik legfontosabb, legkönnyedebb, legelérhetőbb fővárosi állomása volt.

A tradicionális formákat mutató épületet megtartottuk, de fontos volt számunkra, hogy egy vidám, barátságos hangulatú, színes, laza vendégteret hozzunk létre, ahová szívesen kiülnek az emberek. A színes bútorokat sok zöld növénnyel egészítettük ki, ezzel is tovább fokozva a part nyújtotta természetközeli érzést. A nagy melegben hatalmas segítséget jelent a fák hűsítő hatása, valamint a napvitorlák és egyéb árnyékolóink, amelyekkel még komfortosabbá tesszük a vendégteret. Barátságos, vidám, trendi, természet közeli, laza az egész helyszín és komfortos életérzés ragadja el a vendéget.

 

 

Egyesek szerint az Evezős lelke az élőzene és az a száz törzsvendég, aki a platánok alatt majd lassúzik. Mintha filmet vetítenének a hetvenes évekből…Ha pedig az egykori tulajdonost, Pléh Lajost idézzük, akkor a lényeg a következő: A buli akkor buli, ha buli!”

 

Retro hangulat hekkel és túrógombóccal

Bencze Gergő vendéglátásért felelős vezetőtől megtudtuk, hogy az étlapkoncepció a halakra épül. A kínálatban hagyományosan a halas ételek dominálnak, immár 40 éves tradíciót követve. Még mindig a legendák övezte hekkből adunk el a legtöbbet, - mondta a gasztronómiai szakember - így ennek készítésében nem hibázhatunk. Közkedvelt fogásaink közé tartozik a süllő, a pisztráng és a halászlé is, melyek szintén részei állandó kínálatunknak.

  

 

Az elmúlt években alkottunk több olyan ételt, amelyek az új trendeknek is megfelelnek, így ajánlunk könnyed szárnyas húsokat, a klasszikus hasábburgonyával, steakburgonyával és a népszerű édesburgonyával, valamint a paraj-cékla narancsos olajos mártással leöntött római salátával. A halas vonalat igazi különlegességekkel bővítettük; saját receptura alapján, frissen készítünk olyan tengeri finomságokat, mint a rák tempurában, vagy a calamari fritti. Aki a halaink legjavából szeretne ízelítőt, annak az Evezős Halkosarat ajánljuk, többféle hallal, garnélával, házi szószokkal, melyből kérhető majonézes csili, remulád, vagy fűszeres tejföl. Ez a fogás garantáltan nem okoz csalódást!

 

 

Az édesség kínálatunkat is folyamatosan frissítjük, a messze híres palacsinta mellett például az idei bevezetésekor egyből közönségkedvenc lett a túrógombócunk és a smarni is.

Italválasztékunk is folyamatosan átalakul, kibővül, szélesedik. Ebben az évben már kisüzemi csapolt söröket, igazi ínyencségeket kóstolhatnak vendégeink, mint például a konyakosmeggyes sört.

  

 

A part zászlóshajója újdonságokkal készül

Az Evezős nem a legolcsóbb a parton. A legmagasabb minőségű, kiváló, egyedi receptúrás termékek készítésére, különleges fogásokra kínálatba illesztésére, hangulatos vendégtér kialakítására, gyors kiszolgálásra és ár-érték arányra törekszenek.

A tulajdonosok, üzemeltetők és a munkatársak célja egy olyan vendéglátóhely kialakítása, amely a Római parton található versenytársak előtt jár termékfejlesztésben, választékban és minőségben egyaránt, a legmodernebb konyhai technológiát használva élen jár a kiszolgálás minőségében, gyorsaságában. Szeretnék, ha a vonzó, színeiben is csalogató vendégtér már első ránézésre arra ösztönözze a parton sétáló embereket, hogy beüljenek egy halétel elfogyasztására, vagy egy pohár sör melletti baráti beszélgetésre a szép nyári estéken.

  

 

Tervük a kavicsos partszakaszon egy beach hangulatot idéző ’Evezős part’, egy laza vízparti hely kialakítása nyugágyakkal, napernyőkkel, italpulttal, házi készítésű alkoholmentes frissítőkkel, trendi long drinkekkel, ezekhez illő kis falatokkal. Készülnek egy apró gyerekjátszótér kialakítására, és a felnőttek nagy örömére: hétvégi élőzenés táncra is.

 

2023-06-12« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk