A megújult Spoon hajóról gyönyörű a panoráma

A megújult Spoon hajóról gyönyörű a panoráma

A megújult Spoon hajóról gyönyörű a panoráma

 

 

Szerző: Barna Judit

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Lánchíd, Budai Vár, Várkert Bazár és a csodálatos Duna képe tárul elénk, ha a Spoon étterem ablakából, vagy teraszáról kinézünk.

A rendezvényhelyszínként működő hajókomplexum 2023 áprilisától á’la carte éttermi szolgáltatásokkal kibővülve működik tovább. Az elmúlt néhány hónapban felújítások történtek a hajón, de továbbra is megőrizték a Spoon eredeti stílusjegyeit. A belső terekben a hangulatos színek, bútorok, lámpák között újra élvezhető a gasztronómiai kínálat és a pazar kilátás. A műszaki berendezések is modernizálódtak.

 

 

Teherszállítóból rendezvényhajó

A Spoon korábban egyszerű teherhajóként működött, majd magas színvonalú belsőépítészeti átalakításoknak köszönhetően nyerte el jelenlegi formáját.

   

A pesti rakpart egyedülálló panorámával rendelkező emblematikus rendezvény- és étteremhajója 2020. augusztus 20-án került az Eventrend Group égisze alá. Ekkor a gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, 30+ éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel az állóhajó tulajdonosai hosszútávú bérleti szerződést kötöttek. Az Eventrend Group alapító tulajdonosai és vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán nyitottak voltak a megkeresésre, hiszen már évekkel ezelőtt tárgyaltak az együttműködésről.

  

 

A cégcsoporthoz jelenleg mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás kötődik, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the Boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna, a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése, valamint csehországi vendéglátó üzemegységek is tartoznak a cégcsoporthoz.

 

 

"Fall in Love with Budapest"

A Spoon The Boat vezetőinek az elképzelése az, hogy olyan impresszív élményt nyújtson, amellyel vendégeit menthetetlenül szerelembe ejti Budapesttel. A hajó-étterem kiemelkedő bakancslistás helyszín, egyedi lokációval rendelkezik: a Duna pesti alsórakpartjáról megközelíthető, a Lánchíd lábánál.

  

 

Itt kozmopolita fine bistro-t talál a vendég, ami jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. A Spoon egy extravagáns, túlzásoktól nem mentes belső világú étterem, terasz és lounge, amely a magyar és nemzetközi vendégeknek szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál. A cél, hogy a Spoon a turisták és vendégek számára a kihagyhatatlan budapesti programot jelentsen, amelyről nem csak a magas színvonalú és minőségi szolgáltatás gondoskodik, hanem az egyedülálló panoráma is. A Spoon egy nagy élmény, emlék kíván lenni mindenkinek, aki a fővárosba látogat.

  

 

Az ikonikus budapesti panoráma különlegességét 1600 négyzetméternyi vendégtérből lehet megcsodálni, ezen belül 2 belső terem, 1 télikert, 2 panorámás terasz, 3 konyha és 4 bárpult gondoskodik a vendégek minden igényét meghaladó kiszolgálásáról. Az extravagáns enteriőrnek köszönhetően a hajón beüli különböző helyszínek is változatos hangulati sokszínűséget biztosítana.

  

 

Osso bucco és finomfőzelék is áll az étlapon

„Célunk- tudtuk meg Szabó Ákostól, a Spoon cégvezetőjétől- hogy a város és a hely rajongóivá tegyük külföldi és hazai vendégeinket, akik másokkal is megosztják ezt az érzést és rendszeresen visszatérnek. A Spoonon a komplex élmény hangsúlyos eleme a gasztro-kínálat. A ragyogó helyszín, a gyönyörű panoráma és a minőségi gasztronómia együttesével kívánjuk a felejthetetlen és különleges vendégélményt biztosítani. A Spoon egy extravagáns, túlzásoktól nem mentes belső világú étterem, terasz és lounge, amely a magyar és nemzetközi vendégeknek szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál.”

 

 

Az étlapon szerepelnek a magyar kortárs konyha klasszikusai és a kozmopolita fine bisztró stílus nemzetközi ételei. Tálalása nem kötött, van mód az impulzív, divatos, szenvedélyes megjelenítésre, de a hagyományos kínálati megjelenítésre is. Alapanyagválasztékban szabad, jól ötvözi a különféle konyhákat, de nem a fúzióra törekszik, csak a könnyed városi étkezésre. Technológiában professzionális, jellemzően early bird a bevezetésben, de nem molekuláris konyha, hanem vendégszerető smart casual.

  

 

A Spoon nem elkötelezett egyetlen irányzat mellett sem, nyitott a mindekori legjobb városi kínálat folyamatos nyomon követésére. A konyha magyar és európai alapokon nyugvó ízeket prezentál, amelyek finom, de nem újra gondolt csavarokat rejtenek a közönség által jól ismert ételekben. Kifogástalan szezonális alapanyagokból felépített, viszonylag szűk menüsort gyorsan felszolgálni tudó étterem, amely képes időről időre megújulni.

 

 

 

Ezt az kis ismertetőt Kovács Árpád séf mondta el nekünk, nem titkolva a Spoon vendéglátási stratégiáját. Pályafutásáról elárulta, hogy Budapesten az ország legjobb éttermeiben tanulhatott. A szakmai alapokat a Lou-Lou-ban Chritophe Deparday-től, egy híres francia cheftől és a Bábelben, a két Michelin-csillaggal rendelkező Pesti István cheftől tanulhatta meg. A Spoon hajón az összes eddigi tapasztalatát kamatoztatni tudja, mert egy olyan csapattal van lehetősége együtt dolgozni, akik örömmel járnak dolgozni, és ez a közösen megkomponált ételeken is érződik.

 

    

 

A Spoon 600 férőhellyel és három különböző hangulatú helységével esküvők, rendezvények, konferenciák, divatbemutatók, bálok pazar helyszíne.

 

2023-04-14« Vissza
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk