Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Magyar Portéka | Turisztikai képek- ahol jártunk | Saját Flickr Galéria

Újdonságok az idei PanyolaFeszten

 

 

Az elmúlt tizennégy év alatt több mint ezerötszáz fellépőt, több tízezer vendéget üdvözölhetett a PanyolaFeszt a 600 lelkes településen. Az idén több mint húsz helyszínen közel 200 fellépő szórakoztatja a fesztivál vendégeit 3-4 napon keresztül.

A falu első embere, Muhari Zoltán és szervező csapata minden esztendőben valami újdonsággal készül, hogy a fesztiválozókat, a régió és a vidék lakosságát kiváló kulturális programokkal szórakoztassa. A megye minősített fesztiválja, a PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.

 

 

„A PanyolaFeszt" kultúrmissziót teljesít.

Folyamatosan megújulunk, igyekszünk a családias esemény mellett valamilyen plusz élményt adni. A vidék báját picit más formában megmutatni az ide érkezőknek. A portaprogramokon kinyílnak a kapuk, a helyiek beengedik a vendéget a saját udvarukra. Az idén workshop formában együtt főzünk szilvalekvárt, ciberét kóstolunk a vendégeinkkel, Irénke udvarán megtanulhatnak szilvás ételeket készíteni, Kályhás Bandi pedig bemutatót tart, hogyan készül egy kültéri kemence. Jókat falatozunk, közben feltöltődünk egy picit. Megannyi kulturális csemege: zene, színház, vers, kiállítások, porta és gyermekprogramok, sport, kajak-kenu és kerékpáros esemény, sok-sok Tisza-parti élmény csalogat a szabadba a vidék természeti értékeit is megmutatva az érdeklődőknek – mondja lelkesen Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. 

 

 

 

A fellépők között Tompos Kátya, Orosz Zoltán és Barátai, Parno Graszt, Nana Vortex, Antonia Vai, Aurovoir zenekar, Csángálló, a Magyarpalatkai Banda, a Debreceni Népi Együttes, Boggie és Kemény Zsófi irodalmi est, Debreceni Színjátszó Stúdió produkciója, Csehov-komédiákat mutat be –csakhogy néhány nevet említsek.

 

 

 

Ízletes szatmári ételek, kiváló panyolai pálinkák és megannyi kikapcsolódási lehetőség vár mindenkit a PanyolaFeszten.

 

 

 

Nekünk fontos, hogy az ország minden területéről ellátogassanak hozzánk, de kiemelten foglalkozunk a megyénkben élőkkel is. Az idén újdonságnak számít, hogy szervezett utazási programként is várunk vendégeket a környékéről. Új lelkésznőnk a szatmári református templom-programokkal, Balogh István logó-kiállításával, imasétával, vezetett túrákkal, igékkel és nagyszerű gondolattokkal, útravalóval várja az érdeklődőket. Exkluzív bejelentésünk: a PanyolaFeszt és Festivize közös együttműködést indít el, új applikációs szolgáltatást kínálva a fesztivál vendégeinek.

www.panyolafeszt.hu

Írta: Pótor Melinda

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Exkluzív bejelentésünk: a PanyolaFeszt és Festivize közös együttműködést indított el, új applikációs szolgáltatást kínálva a fesztivál vendégeinek.

A PanyolaFeszt eredményeiről- Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke beszélt.
Az újdonságokról, programokról Muhari Zoltán, Panyola polgármestere.
A Festivize applikációs alkalmazásról pedig Poór Szabolcs, ügyvezető, alapító.
Az eseményt Gaskó Balázs televíziós műsorvezető moderálta.


 

Vissza » Főoldal

 Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkek
All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk