Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Karácsonyház, fenyőrekord, fényparádé

 

 

Szinte minden vidéki városban és természetesen Budapesten is zajlik már az adventi készülődés. A legszebb helyszínek, vásárok talán azok, amikor a régi kastélyok öltöznek ilyenkor ünnepi fénybe.

 


 

Közülük is kiemelkedik Gödöllő, ahol idén is megnyílt a Karácsonyház.

 

 

Jelen sorok szerzőjét a németországi Rothenburg, a híres karácsonyváros elképesztően gazdag kínálatára emlékeztette az itt látható, a szivárvány minden színében pompázó karácsonyfa dísz választék.

 

 

Mint megtudtuk, idén a pasztell rózsaszín a divat, és nagyon kedvelt a világoslila is. Szinte nincs olyan betérő, aki ellen tudna állni annak, hogy vásároljon valamit, a filléres karácsonyi karamellától a rafinált, sok kézi munkával készülő gömbökig, amelyek újabban nemcsak fényesek, de flitterekkel és tollakkal borítottak.

 

 

A télapó, szarvas, fenyő, angyalka és más figurák minden méretben és stílusban kaphatók itt, illeszkedve a hagyományos és a legmodernebb, minimal stílusú lakásbelsőkig.

 

 

A legszebbek talán az ezüst és fehér díszek, de a klasszikus piros-zöld színkombináció is tartja magát. A minták között a csíkos, kockás, pöttyös ugyanúgy megtalálható, mint a régi, századfordulós, szecessziós minták mai változatai. Bár ajándékba nem szokás venni karácsonyfa díszt, újabban mégis előfordul, hogy barátnők egymásnak karácsonyra vásárolnak bájos arany-fehér üvegmadárkákat, vagy szánkós-szarvasos, játékszernek is beillő tárgyakat, kis csengőket.

 

 

Hasonló kínálattal rukkolt elő a kastély Pálmaháza is, azzal a különbséggel, hogy cserepes virágok és az adventi koszorúk

 

 

megkötéséhez szükséges kellékek tömege kapható itt, kiegészítve ajándéknak alkalmas fűszerekkel, teákkal - és persze egy egyedi hangulattal,

 

 

hiszen a kastély hatalmas parkjában sétálni télen-nyáron nagy élmény. Mindenki bizonyára megtekinti majd az ország legmagasabb karácsonyfáját a kastélyparkban.

Az ünnepi időszak csúcspontja lesz a kétnapos adventi kastélynapok, gazdag műsorválasztékkal, december 15-én 16-án. Ez tipikusan családi program, amelyen belül különösen izgalmasnak ígérkezik az úgynevezett Erzsébet királyné cercle, valamint a bonbon készítés a Barokk Színházban.

 

 

Nem hiányzik majd a lacikonyha, sült gesztenye, kürtőskalács és forralt bor sem.

 Idén is gazdag lesz a kulturális kínálat: december 8-án és 9-én koncertekre kerül sor, szombaton Bogányi Gergely és Szilasi Alex lesznek a vendégművészek. Vasárnap a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Prelude Vegyeskar produkcióját hallhatjuk.

 

 

Az Erzsébet királyné karácsonyai címet viselő program december 28-án szintén családi jellegű. Az óévbúcsúztatót Lajkó Félix és Balázs János tartja, december 29-én.

Írta: Elek Lenke

Fotók: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

Vissza » Főoldal

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk