Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Itt kutyatál és simogatás vár - kiosztották az Év Kutyabarát Helye díjakat

Kép forrása: Caffé 22 - fotós: Molnár Mihály / @Misi Kép forrása: Caffé 22 - fotós: Molnár Mihály / @Misi 

 

Évről évre bővül azoknak a cégeknek, vállalkozásoknak a köre, akik a kutyatartók és kutyáik igényeire is kezdenek odafigyelni, ennek megfelelően berendezkedni. Idén ötödik alkalommal lehetett szavazni rájuk a kutyabarat.hu oldalon.

A zsűrinek fő szempont volt a kutyabarát hozzáállás mellett, hogy a pályázók hogyan kommunikálják a felelős kutyatartást és milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani. A zsűri díj mellett különdíjakat és közönségdíjat is osztottak 11 kategóriában. Kategóriánként egy vállalkozás nyerhette el Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjat.

A zsűri tagok között volt Schenider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány kommunikációs felelőse, Dr. Szilárdi- Kovács Hajnalka, a Kutyabarát.hu alapítója, Kánya Kata színész, műsorvezető, Dr. Aladics Balázs állatorvos, és még sokan mások.

Kép forrása: Caffé 22 

 

Arról, hogy mi számít kutyabarát helynek, és ehhez minek kell megfelelni, mindenkinek hasonló, de mégis kicsit más elképzelései vannak. A díjazottak közül a budapesti Caffé 22 kávézóból Major Klaudia barista, a balatonvilágosi Lavender Terasz Étteremből pedig Németh Andrea ügyvezető osztotta meg velünk gondolatait ezzel kapcsolatban. 

Budapesti kávézó kategóriában idén a Caffé 22 kávézó kapta a Turizmus & Vendég különdíját. Kérdéseimre Major Klaudia, barista válaszolt.

Szerinte attól kutyabarát egy hely, hogyha valaki kutyával megy be, akkor is örömmel fogadják, és ugyanúgy  foglalkoznak az ebbel, mint a gazdájával. 

Amire oda kell odafigyelni, hogy mindig tisztaság legyen a kutyák után. Ezenkívül a gazdival közösen szabnak korlátokat, például a kutya a pult mögé már nem mehet be. A Caffé 22-ben mindig van kutyatál amiből a szomjas kutyusok bármikor ihatnak, illetve jutalomfalatot, vagy épp egy kis sonkát is kaphatnak, ha betérnek a gazdijukkal -  de ez utóbbi csakis a gazdival egyeztetve. Beleegyezés nélkül nem adnak a kutyáknak enni. A Caffé 22-ben ezeken kívül még sok sok simogatást kapnak a kutyusok. :) 

Budapesti kávézó kategóriában a Turizmus & Vendég különdíjának nagyon örültek. "A díj nagyon nagy megtiszteltetés, és elismerés kis csapatunknak. Ennek köszönhetően sokkal szélesebb körbe eljuthat, hogy kutyabarát hely vagyunk. Ennek az emberek örülnek, mert azért még mindig sok olyan hely van, ahova nem lehet bevinni a kutyusokat, ami valljuk be, sokszor okoz kényelmetlenséget és kellemetlenséget a gazdiknak. Reméljük, hogy továbbra is minél több kutyás vendég fordul meg nálunk. Nagyon szeretjük őket, hiszen mi magunk is gazdik vagyunk. A kutyák pedig szeretnek hozzánk járni, mert jól tudják, hogy a Caffé 22-ben mindig kapnak valami finomat." - árulta el Major Klaudia.

 

Kép forrása: Lavender Terasz Étterem


Vidéki étterem kategóriában a szavazatok alapján a balatonvilágosi Lavender Terasz Étterem nyerte el a közönségdíjat. Hogy szerintük milyen egy kutyabarát hely, illetve ők ezt hogyan valósították meg, arról Németh Andrea, ügyvezetőt kérdeztem.
 

"Szerintünk kutyabarátnak lenni a világ legtermészetesebb dolga, hiszen imádjuk a négylábúakat, nekünk is mindig volt kutya a családban."

Tény, hogy a vendéglátóhelyek esetében ez nem mindig van így. Egy kutya jelenthet akár gondot is, ha onnan nézzük, hogy "láb alatt van", vele is foglalkozni kell, zavarhatja a vendégeket... A Lavenderben azonban csak a pozitív oldalát látják annak, hogy mindig vannak náluk ebek. Szívesen látják őket,  és amíg nem a konyhában garázdálkodnak, semmi gond nincs velük. A pályázatnak nem voltak szigorú feltételei, mint ahogy a Lavender Étteremben sem kötik feltételhez mikor és milyen kutyákkal látogathatnak hozzájuk.

Szerinte kutyabarát helynek lenni egy attitűd, azaz hozzáállás kérdése. Ez a családiasság a konyhában és a kiszolgálásban is jelentkezik. Itt a szó szoros értelmében véve vendégül látnak: kettő- és négylábúakat, gyermekes családokat, - őket mindennap gyermeksarokkal, hétvégente animátorral - párokat romantikus vacsorára, kollégákat csapatépítőre. A házi kedvenceknek friss vízzel meg sok simogatással kedveskednek, nálunk ugyanis az egész személyzet odavan értük.

"Mindenben rugalmasak vagyunk, mert nekünk a vendég a fontos és eközben mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben. Így lesz teljes egész." - árulta el a "titkot".


Kép forrása: Lavender Terasz Étterem

 

A Lavender Terasz Étterem vidéki étterem kategóriában nyerte el a közönségdíjat.

"Elmondhatatlanul örülünk a díjnak. Komolyan. Mi ezt nagyon szerettük volna. Egy nagy összefogás van mögötte, a vendégek is szavaztak, drukkoltak folyamatosan. A Balaton "bejáratánál", ahol mi vagyunk, a keleti csücsökben rengetegen megfordulnak jövet-menet. Sok a törzsvendégünk, sokakkal, akik rendszeresen betérnek, szinte baráti kapcsolatban vagyunk. Ez a közönségdíj pont azt mutatja: vannak körülöttünk, sokan vagyunk Lavenderesek. Reméljük, hogy még több kutyás jön majd hozzánk ezek után! - foglalta össze Németh Andrea.


A pályázat célja minden évben, hogy a felelős kutyatartás népszerűsítése mellett bemutassa, egyúttal megmérettesse a kutyabarát szolgáltatásokat, cégeket.  Az idei nyertesek a kapott díjat, ha úgy tetszik trófeát, kitehetik az üzletben, az irodában, illetve a weboldalukon büszkélkedhetnek vele. 


A zsűri által díjazott Az Év Kutyabarát Helye 2018 nyertesei:

Bolt/Üzlet kategória
Zsűridíj: Dorko Flagship Store, Budapest

Üzletközpont kategória
Zsűridíj: Asia Center Család- és Állatbarát Bevásárlóközpont, Budapest

Cukrászda kategória
Zsűridíj: Anjuna Ice Pops, Budapest

Romkocsma/borbár/pub kategória
Zsűridíj: Anker't, Budapest

Vidéki kávézó kategória
Zsűridíj: Cafe Frei Szombathely

Vidéki étterem kategória
Zsűridíj: Fészek -étel és hotel-, Zánka

Budapesti kávézó kategória
Zsűridíj: Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézó

Budapesti étterem kategória
Zsűridíj: Vegan Love

Szálloda kategória
Zsűridíj: Abbázia Country Club Hotel, Nemesnép

Közönségdíj: Szépalma Hotel és Ménesbirtok,
Porva-Szépalmapuszta

Munkahely kategória
Zsűridíj: Café Communications

 

Írta: Vrábel Ilona Éva
turisztikai újságíró

Fotók, képek forrása: Caffé 22, Lavender Terasz Étterem, Molnár Mihály/@Misi 

Vissza » Főoldal

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk