Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Győztesek karneválja a cirkuszban

Győztesek karneválja a cirkuszban

 

            A Fővárosi Nagycirkusz volt a helyszíne 2018 január 8-14 között a Budapest Cirkuszfesztiválnak, amelyen a szakma legjobbjai mutatkoztak be a szakemberek előtt, akik rangsorolták és kiválasztották saját cirkuszaik következő attrakcióit közülük. Az idei év egyúttal magának az európai cirkuszművészetnek a 250. évfordulója is.

            Most itt, a Fővárosi Nagycirkuszban március 11-ig a Győztesek karneváljának örülhetnek a nézők. Az első kép, az álarcos, táncoló karneváli alakokkal megtelő porond megteremti a hangulatot. A XII. Budapest Cirkuszfesztivál díjnyertes produkciói jelennek meg a karneváli éjszaka illékony, ködös varázslatában. A cirkuszt, ezt a fordított világot tárják a résztvevők elénk, és nem marad el a sikerük. Látunk román rúdakrobatákat, akik bronzérmet és a magyar cirkuszigazgatók különdíját nyerték, az Arany-díjas kínai különleges esernyőzsonglőr hölgycsapatot elektromos járműveiken, a különdíjas ukrán Duo Feeling gurtni számát. Ugyancsak ukrán volt a fesztivál bronz-díjas Stanislav Vysotsky zsonglőr, aki további díjözönnek is örülhetett, köztük a kanadai Cirque du Soleil casting direktorától. Egész galambrajjal mutatkozott be a lett Andrejs Fjodorovs, aki a fesztivál ezüst díját és két különdíjat is megkapott. Galambjai között volt „kötéltáncos”, kutyán lovagló, gömbön forgó.

            Nagy sikert aratott a hattagú légtornászcsoport: az orosz Vodyanik Group elképesztő akrobatikával nyűgözte le a nézőket, szinte sóhajtás sem hangzott el, hiszen mindezt védőháló nélkül tették, és volt egy olyan rész, amikor az egy szem férfi untermann öt hölgyet tartott meg fenn a kupolában, miközben azok végezték veszélyes gyakorlataikat.


Győztesek karneválja a cirkuszban


            A kubai-francia duó számában az volt az érdekes, hogy a női partner hihetetlen erővel tartotta meg férfi társát a gyakorlatok alatt; ez volt az igazi egyenjogúság. Volt még egy kedves és ügyes bicikliszám. Az orosz bohóctrió viszont elnyerte a cirkuszlátogató gyerekek rokonszenvét, igencsak sikerült kiabáltatni őket.

            A számomra legnagyobb élmény Richter Flórián és Kevin fia egyedülálló „posta” száma volt, húsz lovat sikerült különböző formációkban végiggaloppoztatni a két első hátán állva, a többit gyeplőszárral vezetve. A lovak is gyönyörűek voltak, többféle színben és fajtában, és egyik alkalmazkodóbb volt, mint a másik.


Győztesek karneválja a cirkuszban


            Búcsúzóul újra álarcosokkal, karneváli figurákkal telt meg a porond, majd a búcsúhoz már álarc nélkül integettek a tapsoló közönségnek.

            Az előcsarnokban a fotókkal tisztelettel áldoznak a régi nagyoknak, és láttunk egy gxönxörű selyemzászlót 1900-ból, az Artista szövetség emlékét.


Győztesek karneválja a cirkuszban

Írta/Fotó: Dr. Hajós Anna

 

Az előadások március 11-ig 3 órakor kezdődnek naponta szerdától, szombaton és vasárnap pedig délelőtt 11-kor, szombaton még este 7-kor is van előadás.

Vissza » Főoldal

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk