Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Cegléd - Strand, strand, strand!

 

Az idei legmelegebb hétvége köszöntött ránk Cegléden, július 19-20-án, ám én tartva a nagy tolongástól inkább hétfőn látogattam ki a Budai úti termálfürdőbe és strandra.

Nyolc után a jócskán teli kempingben éppen ébredeztek a népek s fölséges kávéillat szállt a legtöbb házikó előterét tavaly meghosszabbított féltetők árnya alól. A nemrégiben átadott szaletli alatt németül beszélgető népes társaság reggelizett, a lakókocsik és sátrak során két asszony is éppen a frissen mosott ruhákat teregette. A strand előtt kilenckor már kisebb csoport gyűlt össze jegyre várva, az egyik kis srác meglátva a kapun túl a Túró Rudi automatát, bekönyörögte magát négy darab finom csemegéért. A termál előtt is ácsorgott már néhány idősebb hölgy és úr, bebocsátásra várva, panaszolták, hogy jó kilométernyit gyalogoltak a vasútállomástól a busz pedig a viszonylag kis forgalom miatt elég ritkán jár ide.

A napozás és úszás előtt bekopogtam Tótin Lóránt ügyvezető igazgatóhoz, megtudakolni milyen a forgalmuk s hogyan áll a létesítmény működése, milyen programok várják bent és kint az idelátogatókat?

-A múlt szezonban két ehhez hasonló telt házas hétvégénk volt, mint most. A bevételünk két nap alatt meghaladta a 13 millió forintot, négyezernél több jegy kelt el. Bárcsak sok ilyen forgalmas napunk lenne idén – kezdte a tájékoztatóját a csokoládébarna, mosolygós igazgató, aki szemmel láthatóan sok időt tölt a vendégek között.

A korábbi hagyományokhoz híven a tanévzárást követő szombaton, június 14-én nyitottuk meg a strandot. Sajnos nem vált be a tavalyi ötlet, május elsején és azt követően még nem volt olyan meleg, hogy rentábilisan működhessünk a nagyobb létszámú személyzettel. Az előző év hasonló időszakához viszonyítva január elsejétől június végéig a bevételeink 2,2%-os emelkedést mutatnak. Persze őszig még sok nap van hátra s nem tudni előre, hogy milyen lesz a nyár második fele. Én mindenesetre reménykedem, hogy a tavalyihoz hasonlóan tovább tudjuk csökkenteni a működési költségeinket, az önkormányzati bepótlás összegét, valamint a számlatartozásainkat.  A reumatológiai és mozgásszervi betegségüket itt kúrálók száma az elmúlt években sajnos némileg visszaesett. A nyári időszakban az ő gyógyulásuk szolgálatában áll a szabadtéri ülőmedence, és ingyenes vérnyomásmérést is végzünk a beutaltaknak. Terveink között szerepel – főként német nyelvterületen – bizonyos egészségbiztosítókkal fölvenni a kapcsolatot.

A kemping és az apartmanok forgalma hál’ Istennek eddig elérte a tervezett átlagosan 70%-os telítettséget. Egyre több a visszatérő látogatónk, akiknek körülbelül hetven százaléka a magyar, míg a többiek Hollandiából, Lengyelországból és Németországból érkeznek.

Sajnálatos, hogy a bevételeink nem tesznek lehetővé jelentős fejlesztéseket, pedig nagyon elkelne a szabadtéri és a fedett medencék számának növelése, s meg kellene célozni a konferenciaturizmust is megfelelő épületekkel, valamint technikával, de ez egyelőre csak a jövő reménye. Mindenesetre a lehetőségeinkhez mért folyamatos karbantartásokra és kisebb fejlesztésekre komoly figyelmet fordítunk. Idén lejárt a csúszdák műszaki minősítése és az új engedély kiadása előtt a csúszdaparkot s a strand külső élménymedencéjének a csúszdáját is felújítottuk. Nagy gondot fordítunk a területeink parkosítására, virágosítására és a folyamatos fásításra, cserjésítésre.

Az utóbbi esztendők bebizonyították, hogy a nagy szórakoztató rendezvények nem csábítják a közönséget különösebben. A strandon, nyáron ismét üzemel a korábban a vendégeink által megkedvelt könyvtárbusz. Ősszel vonjuk meg a mérlegét, hogy érdemes lesz e folytatni a Cegléd Rádióval közösen meghirdetett Lakatparti fantázianevű zenés hétvégi éjszakai fürdőzéseket. Az egészségnapokat megszerették az emberek. Jól beváltak a kempingben a helybéli szőlészek borászati bemutatói, a közös grillestek, vagy szalonnasütések és egyre több iskolai csoport látogat el hozzánk osztálykirándulásra. Jól hasznosul az új, 110 négyzetméteres közösségi teret biztosító szaletli, ahol még csocsózni és pingpongozni is lehet. Vonzerőnket szerencsésen növelik a környékünkön működő szabadidős létesítmények. Sok embert vonz a kalandpark, ez évtől már teljes üzemben működik a paintball, azaz festék-lövész pálya és egyre keresettebb a csónakázó tó. Várjuk további vállalkozó kedvű cégek jelentkezését, akikkel kedvező feltételekkel kötünk megállapodást szabadidős tevékenység biztosítására alkalmas terület bérbeadására.

Írta/Fotó: Kőhalmi Dezső


Größere Kartenansicht

Vissza » Cegléd gyógyít

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk