Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Karintia megközelítése

    

  A karintiai üdüléshez igazán nem kell sokat utaznia a magyar üdülővendégeknek:a tartomány központi fekvésű, hiszen Európa szívében található, és kitűnő közlekedési összeköttetésekkel rendelkezik. Minden irányból könnyedén megközelíthető – autóval, repülővel vagy akár vasúton is.

Karintiába, illetve a tartomány fővárosába, Klagenfurtba kétféleképpen lehet Magyarországról a legcélszerűbben eljutni. Aki végig autópályán szeretne utazni, annak javasoljuk, hogy Budapestről az M1- es autópályán haladjon, majd Ausztriába átérve tovább az A1-es autópályán. Itt érdemes elmenni egészen a bécsi körgyűrűig, ahol le kell térni az A2-es autópályára Graz irányába. Aki akarja lerövidítheti az utat úgy is, hogy a határ után letér a B50-es gyorsforgalmi útra Eisenstadt és Wiener Neustadt felé. Ez utóbbi esetben rá kell térni az S31-es útra, majd az S4-esre és onnan az A2-es autópályára, amely már elvezet egészen Karintiáig . Innen már nincs más dolgunk, mint a Klagenfurt táblákat követni.

Bécsből mintegy két és fél óra alatt lehet eljutni Karintia fővárosába. Az autópályák és gyorsforgalmi útvonalak használatáért fizetni kell, autópálya-matricát a határhoz közeli benzinkutaknál lehet vásárolni. Egy másik lehetőség toronyiránt, Graz felé venni az irányt és Budapestről a 8-as úton haladni. Ez kevésbé gyors, de a stájer fővárostól már ismét autópályán utazhatunk és a fent már ismertetett módon juthatunk el Karintiába.

Harmadik lehetőségként az M7-es autópályán hagyhatjuk el Budapestet, majd a szlovén határhoz közeledve az M70-es úton és a határt átlépve az A5-ös autópályán folytathatjuk az utunkat Maribor irányába. Maribornál hajtsunk az E59-es útra Graz irányába, majd az osztrák határt átlépve hajtsunk tovább az A9-es autópályán Grazig. Innen pedig a már ismert útvonalon, az A2-es autópályán juthatunk el Klagenfurtba.

Karintia tartományi fővárosa vasúton is kényelmesen és gyorsan megközelíthető. Korszerűen felszerelt, nemzetközi gyorsvonatok közlekednek naponta többször Bécsbe, illetve Grazba, ahonnan az osztrák szövetségi vasutak csatlakozó szerelvényei közlekednek Klagenfurtba és az olasz-szlovén-osztrák hármas határ közvetlen közelében található Villachba.

 

További információk beszerezhetőek a www.karintia.com honlapon vagy a Karintiai Idegenforgalmi Hivatal sajtókapcsolatokért felelős kolléganőjénél:

   

Kärnten Werbung GmbH

 

 Casinoplatz 1, A-9220 Velden

Tel.: 0043(0)4274-52100-34, Fax: 0043(0)4274-52100-60

  www.karintia.com

Vissza » Ausztria

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk