Főoldal | Ausztria | Svájc | Németország | Svédcsavar | Turisztikai és szállodai cikkek | Interjúk | Saját Flickr Galéria

Karintia legkiemelkedőbb síélménye

    

 A Grossglockner (Heiligenblut), Mölltali-gleccser (Flattach) és Ankogel (Mallnitz) síterepeken Karintia legkiemelkedőbb téli élményei várnak a síelőkre, carvingosokra és snowboardosokra. Az Alpok napsütötte déli oldalán és Ausztria legmagasabb hegyei között varázslatos síterepek várják a vendégeket.

Az önfeledt kikapcsolódásról akár 3122 méteres magasságban található sípályák és érintetlen mélyhóval borított egyedülálló freeride terepek gondoskodnak. A magaslati fekvésnek köszönhetően a síterepek kimondottan hóbiztosak és egészen késő tavaszig tökéletes feltételeket kínálnak a síeléshez. A Hohe Tauern régióban töltött téli üdülés elengedhetetlen részét képezik a feledhetetlen kulináris élmények is, amelyekről a hagyományokból táplálkozó, de ugyanakkor innovatív karintiai konyha gondoskodik. A kínálatot pedig olyan különleges kikapcsolódási lehetőségek teszik teljessé, mint a vezetett sítúra, a hótalpas kirándulás vagy a sífutás.

    

Grossglockner – Heiligenblut

A nagy kiterjedésű síterepen összesen 12 modern hegyi felvonó szállítja a vendégeket a sípályákhoz, amelyekből összesen 55 kilométernyi áll a síelők és snowboardosok rendelkezésére. Az egészen 2900 méteres magasságig terjedő síterep Karintia leghóbiztosabb és egyben legnagyobb síközpontjai közé tartozik, amelynek fénypontját minden kétséget kizáróan a Großglocknerre és a környező további 40 darab háromezres hegycsúcsra nyíló lélegzetelállító kilátás jelenti. Mivel a síterep jelentős része a fahatár felett található, paradicsomi állapotok várják a freeridereket és a snowboardosokat.

A mélyhóban történő siklás garantáltan feledhetetlen élményt jelent – akár egyedül, akár egy államilag elismert síoktató és hegyi vezető kíséretében merészkedünk az érintetlen hegyoldalra. A freeriderek meghatározott ellenőrzőállomásokon tájékozódhatnak az aktuális hójelentésről és a lavinaveszélyről. A síterep további különlegességei közé tartoznak a hangulatos alpesi kunyhók, amelyek napsütötte teraszán hamisítatlan karintiai ínyencfalatokat szolgálnak fel a síelőknek.

     

Mölltali-gleccser – Flattach

A Mölltali-gleccser 71 kilométernyi sípályájával Karintia egyetlen gleccsersíterepe, amely egészen 3122 méteres magasságig terjed. A téli szezon itt már szeptember végén kezdetét veszi, így nem meglepő, hogy a Német Síszövetség (DSV) ezt a síterületet választotta a német síválogatott hivatalos edzőközpontjának. Itt olyan sísztárok között síelhetünk, mint Maria Höfl-Riesch vagy Felix Neureuther. A megfelelő változatosságról egy széles carving tesztpálya, Karintia legmagasabban fekvő FIS sípályája és egy különböző ugratókkal, korlátokkal és hullámpályával felszerelt hópark gondoskodik. info@flattach.at , www.flattach.at

    

Ankogel – Mallnitz

Az Ankogel (1287–2636 méter), Mallnitz hagyományokban gazdag hegye Karintia egyetlen síközpontjaként rendelkezik kizárólag déli fekvésű sípályákkal. A síterep összesen 35 kilométernyi rendkívül széles és változatos sípályával, valamint Karintia leghosszabb hóágyúzható völgypályájával várja a vendégeket. A nagy kiterjedésű mélyhóval borított szakaszoknak köszönhetően az Ankogel igazi titkos tippnek számít a carvingosok és snowboardosok körében.

    

Aktív kikapcsolódás a természetben

A Hohe Tauern Nemzeti Park régió az egyes síterepek mellett egyedülálló aktív kikapcsolódási lehetőségeket kínál a természetben. A különleges „fehér varázslat” keretén belül a vendégek csodálatos sítúrákon vehetnek részt, vagy a nemzeti park őreivel közösen vállalkozhatnak vadregényes hótalpas kirándulásra, emellett tesztelhetik kitartásukat a pompás sífutópályák egyikén is, de próbára tehetik bátorságukat akár jégfalmászás közben is. A Großglockner birodalmában található TauernAlpin Service-Center feledhetetlen és biztonságos élményeket garantál

A Hohe Tauern Nemzeti Park Európa egyik legnagyobb nemzeti parkja. A park legrégebbi része Karintiához tartozik és 2011-ben ünnepli 30 éves fennállását. Az Ausztria legmagasabb hegyének (3798 m) is otthont adó Hohe Tauern-Karintia Nemzeti Park régió a hatalmas hegy lábánál található Heiligenbluttól a Maltatalban található hegymászóparadicsomig terjed. Ebben a régióban található Karintia három legmagasabb síterepe: a Grossglockner/Heiligenblut, a Mölltali-gleccser (Flattach) és az Ankogel (Mallnitz) síközpontok. A „Top-Skipass Kärnten – Osttirol Gold” síbérlet érvényes mind a három síterületre, valamint további 30 síterepre is Karintiában és a szomszédos Kelet-Tirolban.

A TauernAlpin Service-Center innovatív és kimagasló színvonalú turisztikai ajánlatokat fejlesztésével és szervezésével foglalkozik. A programok kialakításánál meghatározó szempont a természetvédelem és az ökológiai egyensúly megőrzése, valamint alapvető elvárás, hogy maradandó élményekkel ajándékozzák meg a vendégeket. Igény esetén a tapasztalt hegyi vezetők és síoktatók, valamint a nemzeti park őrei átvállalják az üdülés komplett megszervezését egészen a legkülönbözőbb vezetett programok kialakításáig.

    

 

További információk:

 Kärntner Nationalparkfonds Hohe Tauern - Tourismus - 4 - Tel.: +43 (0) 4825/ 20049 | Fax: +43 (0) 4825 20049 4, E-Mail: tourismus@nationalpark-hohetauern.at , www.nationalpark-hohetauern.at

 Tourismusgemeinschaft Mölltaler Gletscher Tel.: +43 4785 615-0 info@flattach.at , www.flattach.at

 Obervellach im Mölltal +43 4782 2510 info@obervellach.at , www.obervellach.at

 

Partnerszállásaink a Mölltalban:

 Hotel Pacher - 3 éjszakázás csak 153 euró személyenként

 Gatternighof üdülőház – egy egész ház bérelhető

 

 Fotó: Kärnten Werbung, Nationalpark Hohe Tauern, www.aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

 

Ajánlatkérés - TV- Flattach
Az alábbi űrlap kitöltése díjtalan ajánlatkérésnek minősül. A pontos árat és információkat a szálláshely recepciója vagy képviselője fogja Önnek e-mailben megküldeni. Ezután a kapott e-mailre válaszolva, közvetlenül a kiválasztott szálláshely felé véglegesítheti foglalását. Az Aktivpihenes & Aktiveurlaubszeit s.r.o. kizárólag közvetítői szerepet tölt be Ön és kiválasztott szálláshelye között, és nem vállal semmilyen felelősséget esetleges hibás információkért, közvetlen vagy közvetett veszteségért vagy kárért!

Ich bitte um ein Angebot
Név* (Name)
Postacím (Adresse)
Telefon
Email cím* (E-Mail)
Szobák száma, típusa
Érkezés dátuma (Ankunfts Datum)
Éjszakák száma (Anzahl der Übernachtungen)
Egyéni igények
(Besondere Wünsche)
  Írja be az alábbi betűket az ellenőrzéshez:


« Itt kérhet új betűsort
Vissza » Ausztria

 

A cikk ajánlása!


Aktív rovatokSzakmai partnereknekHasznos linkekIratkozzon fel INGYENES hírlevelünkre:
Név:
E-mail cím:

Adatait bizalmasan kezeljük, más részére nem adjuk át!All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits