Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

MYnest - a természetfotós játszótér

Fűvészkert

 

Újabb élmény várja az érdeklődőket a Füvészkertben, mert a héten átadásra került egy mYnest, ahol megfigyelhető és tanulmányozható lesz a madarak itatása, téli időszakban etetése, az odúkban a fészekrakásuk és költésük.

A mYnest egy olyan oktatóeszköz, amit a gyerekek és oktatóik közös és örömteli használatára, elsősorban madarak megfigyelésére, azonosítására és lefotózására készítettek. A mYnest egyrészt egy detektívüveges madárles-játszótér-madáretető kombináció, másrészt egy interaktív madártani tanösvény. Egy eszköz, amivel már a korai gyerekkorban a természet megismerésére, szeretetére, védelmére lehet oktatni a gyerekeket.


mYnest


A mYnest egy nagyon sok és hasznos funkcióval felszerelt játszótér, amin a gyerekek kívül-belül szeretnek játszani, és emellett a fűthető felső toronyrészbe bezárkózva el tudnak rejtőzni a külvilág elől. Az első csapóajtót felnyitva a detektívüvegen keresztül a néhány méterre elhelyezett etetőt és az azt körülvevő környezetet kiválóan meg tudják figyelni anélkül, hogy a madarak észrevennének őket. A megfigyelt madarakat a részletes madárhatározó segítségével be tudják azonosítani, és jegyzetet készíteni a megfigyelésünkről. Az etetőre szálló madarakat rendkívül közelről azok természetes környezetében fotózhatják, és a képeket feltölthetik a mYnest applikációba, ahol megnézhetik és értékelhetik mások fotóit, jegyzeteit, a kvízkérdésekre válaszolva tanulhatunk és megoszthatják tapasztalatainkat barátainkkal. A kinyomtatott és digitálisan is használható munkafüzetek segítségével a mYnest egyéni madármegfigyelésre és szakköri foglalkozások keretében csoportosan is használható. A mYnest tervezésekor azt tartották szem előtt, hogy egy minden tekintetben jól felszerelt eszközt kapjanak a gyerekek, amit később újabb modulokkal tudnak kiegészíteni.


mYnest

 

A mYnest felépítése – mi mindent tartalmaz a mYnest?

Fénymentesen és biztonságosan záródó nyílászárók

Az ajtók és a kis ablak nyitott állapotban is rögzíthetők, és szinte teljesen fényzáróan zárhatók, így a madarak nem látják a rájuk „leselkedő” fotóst, miközben belülről, a detektívüvegen keresztül nagyon jól megfigyelhető és fotózható a környezet. Az ajtók és a kis ablak kívülről és belülről is nyithatók.

Mászófal vagy létra a bejutáshoz

A mYnest felső vízmentes torony részébe egy létra vagy egy mászófal segítségével lehet feljutni.

Vízmentes zsindelyborítás

A bunker felülről teljesen vízmentes, tartós zsindelyborítással és bádogzárásokkal készül, amik megakadályozzák a tető deszkázatának átázását. Opcionálisan választható nádtető borítást is, amivel szintén jól belesimul a környezetbe.

Egyedi azonosító

Minden mYnest torony egyedi azonosítóval van ellátva. A torony belsejében található QR kódot a mobiltelefonnal lehet olvasni, és így egyből a saját oldalra lehet belépni.

Szellőzőnyílás

A játszótorony külső burkolatába két szellőzőnyílást is beépítettek, hogy ha minden nyílászáró zárva van, akkor is tudjon szellőzni.

Fűtés modul

Az etető forgalma a téli hidegben lesz a legnagyobb. Ezért beépítettek egy kis dobozt, amibe egy állítható teljesítményű hősugárzót rakható

Detektívüveg

A törésbiztos detektívüveg a kívülről való belátást szinte teljesen meggátolja, így el lehet rejtőzni a madarak elől, belülről viszont tökéletesen ki lehet látni. A torony első oldalát ferdére építették, hogy a detektívüveg a madáretetőről az eget tükrözze vissza. A detektívüveg külső oldalára egy belülről felhúzható csapóajtót készítettek, amit belül több pozícióban is rögzíthető attól függően, hogy milyen szögből és milyen erősen süt a nap.

 mYnest


A mYnest a madárvédelem, a madármegfigyelés és a madárfotózás hatékony eszköze azáltal is, hogy az alapcsomag a természetfotós játszótorony mellett tartalmaz egy 1 éves MME (Magyar Madártani Egyesület) tagságot és egy Madarak Magyarországon madárhatározót. Emellett az alapcsomag szintén tartalmaz egy QR kódos egyedi azonosítószámot, amely ingyenes hozzáférést biztosít a elkészítés alatt álló mobil applikációhoz, amely egy játékos oktatóprogram lesz a madarak védelméhez, megfigyeléséhez, fotózásához.


Fűvészkert


További informávió: http://www.mynest.hu/

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán


Vissza » Aktív-mozaik

 



All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk