Főoldal | Ausztria | Németország | Svédcsavar | Turisztikai cikkek | Szálláshely | Interjúk | Divat és turizmus | Saját Flickr Galéria

Audi látogatás a műszaki érdeklődésűeknek...

Audi Győr 

 

            Igazság szerint női szemmel a fél gyárlátogatás nem igazán érdekes. Azután eljön az a pillanat, amikortól figyelni kezdünk. Akár azért, mert hihetetlen méretű és intenzitású robotokra figyelünk fel, amelyek mentesítik az embereket a nehéz és gépies mozdulatoktól, és talán pontosabban és fáradhatatlanul végzik monoton munkájukat, vagy éppen a mellettünk elhaladó villanyrolleren száguldó fiatalemberekre, akik egy-egy feladat elvégzéséhez igyekeznek. Látványos az alváz és a karosszéria egyesítése, a házasítás, a továbbítások. A látogatók csak meghatározott útvonalon haladhatnak, részben hogy ne akadályozzák a folyamatos munkát, ne legyenek balesetveszélyben, és ne üssék az orrukat olyan dolgokba, ami nem rájuk tartozik. Így beszélgetni sem lehet az itt dolgozókkal, a gyárlátogatás levezénylői végigvezetnek egyes folyamatokon, és azután a szívünkhöz kapva tekinthetjük meg a végterméket, a fantasztikus szépségű, változatos színű, éppen aznap elkészült autókat. Alig tudunk arrébb lépni a sárga sportkocsi bámulásától – igaz, tisztes távolból van erre mód – de álomszép az autó.


Audi Győr


            A látogatás megszervezése nem bonyolult, az Audi Hungária honlapján kell jelentkezni, és időpontot foglalni. Ha már ott vagyunk a célhoz közel, filmvetítéssel egybekötött rövid előadásban ismertetik a látogatóval a vállalati kommunikáció munkatársai a hatalmas gyárkomplexum adatait, a győri telephely eredményeit. A múlt évben 2 millió 22 520 motort és 160 ezer járművet gyártottak itt. Hetente 23 vonatpár közlekedik a hazai és a németországi telephely között, garantálva a környezet-, és költségkímélő szállítást és a rövid átfutási időt. 1994-ben avatták fel a cég motorgyárát, amely egyre fontosabb szerepet kapott az évek folyamán, ma már a világ legnagyobb motorgyártása folyik itt.  1998. óta itt történik az Audi TT különböző modelljeinek a sorozatgyártása, az évek során már második generációs autót gyártanak. Több modell után 2014-ben megkezdődött itt az Audi TT Coupé harmadik generációjának sorozatgyártása, majd az Audi TT Roadsteré. Tavaly decemberben gördült le a gyártósorról a 300000-ik autó, a vipera zöld S3 Limousine. Évente 160 ezer járművet gyártanak, kielégítve a különleges igényeket is. Hallhattuk, hogy a vállalati filozófia fontos eleme a környezet elkötelezett védelme, a társadalom, a gazdaság és a munkatársak iránti felelősségvállalás. Geotermikus energia felhasználása, esővíz tartalékolása a zöld területek locsolására mindennek fontos része. És érdemes arra is emlékezni, hogy Győr –Pér repülőterének fejlesztése nem valósult volna meg az Audi nélkül.

Győr kulturális és sporteseményeinek támogatásával a helyi polgárok életminőségét kívánják javítani. Ilyen vállalásuk a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar és a női kézilabdacsapat szponzorálása. Szerepet vállalnak a duális szakképzésben, alapítottak magyar-német koncepció alapján működő iskolát, a győri Széchenyi István Egyetemmel együttműködést alakítottak ki, amelynek keretében működik az Audi Hungária Járműmérnöki Kar hat tanszékkel. Segítik a tudományos kutatómunkát is többek között.


Audi Győr


            Európa és Amerika egyaránt kedveli az Audikat, illetve az itt gyártott motorokat, amelyek nagyon sokféle autó fontos alkatrészei. 2018-tól itt készítik a Q3-at.

Sajnos a gyárban fotózni nem lehetett, még ott sem, ahol már csak az elkészült járművek vártak a trailerre, illetve a vonatra szállításra. Nem is kaptunk képeket, így csak néhány emlékeztető fotót tudunk mutatni. Kár, hogy erre nem alakítanak ki egy semleges területet. (A gyár ajándékboltjában lehet emlékeztetőül vásárolni a gyártottakból).

Írta: Dr. Hajós Anna

Fotó: aktivpihenes.hu / Okolicsányi Zoltán

Vissza » Aktív-mozaik

 All right reserved: www.aktivpihenes.hu | Honlapkészítés - XLS.HU -
Ranking-Hits
Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk